U Kinu Edison održava se 3. Susret žena obrtnica koji je ove godine privukao još veći broj žena koje svoje svakodnevne hobije pretvaraju u posao. Cjelokupan događaj započeo je premijerom filma „Mreža žena – mreža uspjeha“.

– Jedan panel je na temu kako žene vode posao, a drugi panel je o tome kako iskoristiti druge alate kako bismo dodatno i pasivno zarađivale dok radimo naš posao. Ponosni smo i sretni što nam se pridružila Srednja škola Duga Resa koja će sa svojim učenicima, modnim tehničarima i medijskim tehničarima, popratiti ovu reviju. One su pripremile tu odjeću i nosit će ju na reviji, rekla je Sandra Toth, potpredsjednica Udruženja obrtnika grada Karlovca i Obrtničke komore Karlovačke županije.

Glavni organizator je Udruženje obrtnika grada Karlovca, pod pokroviteljstvom Grada Karlovca, a iza kojeg su vrijedne žene obrtnice s područja Karlovačke županije. Obrtnička komora je suorganizator uz sufinanciranje Karlovačke županije i Hrvatske obrtničke komore. Ulaz i sudjelovanje za sve obrtnice, te dobrovoljne članice Hrvatske obrtničke komore i nezaposlene žene koje razmišljaju o obrtništvu bio je besplatan.

– Mreža žena – mreža uspjeha, to je naš slogan ove godine. Time želimo poručiti da kad se žene ujedine i kad surađuju, da je to put do njihovog uspjeha. Ne trebaju biti same. Trebaju se uključiti u rad udruženja, u rad komore i zajedno s drugim obrtnicama surađivati i tako će doći do svog uspjeha.

Ovaj događaj jedinstven je i prvi takav u Karlovcu, a nastao je upravo iz potrebe za umrežavanjem i razmjenom iskustva.

– Sve je bolja slika svake godine. Možemo ponosno reći da u Karlovačkoj županiji ima preko 850 obrtnica, a samo u gradu Karlovcu je to brojka od preko 400 obrtnica. Zapravo se vrti oko 37 do 40% obrtnica od ukupnog posla. U svakom slučaju žene biraju djelatnost koju vole i onu koju mogu raditi pola od kuće, a pola u poslovnom prostoru. Tako su tu savjetovanja, računovodstvo, pripreme i izrade poslovnih planova…

Žene su danas puno odvažnije i kreativnije. Strah kod preuzimanja rizika značajno je smanjen. Ako u odnos stavimo žene i muškarce na području grada Karlovca, ipak obrtništvo kod muške populacije prevladava.