• March 28, 2024
  • Andriana Baćurin
  • 0

Na nadležni općinski sud policijski službenici jučer su, uz optužne prijedloge zbog počinjenih prekršaja u prometu, doveli višestruke počinitelje prometnih prekršaja (64 i 40) koje su zatekli u činjenju više prekršaja 26. ožujka 2024. godine.
 
Policijski službenici su utvrdili da je 64-godišnjak na području općine Tounj upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,05 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta radi prikupljenih negativnih prekršajnih bodova. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 2660 eura te zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.
 
Na nadležni sud doveden je i 40-godišnjak za kojeg je utvrđeno da je na području Karlovca upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,99 promila te kod sebe nije imao važeću osobnu iskaznicu. Sud mu je izrekao 2010 eura novčane kazne i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.