Već ove godine trebao bi biti dovršen prvi dio plinofikacije i to najprije na dijelu bivše Pamučne što znači da će on biti namijenjen za gospodarstvo. Tek u drugoj fazi bit će proveden za građane.

-Inicijativa za uvođenje plina došla je od tvrtke Mare Pro koja je smještena u bivšoj Pamučnoj. Imaju potrebu za plinom kao energentom jer je vrlo ekonomičan. Još uvijek nema projekta, ali plan je da bi vod išao iz pravca Karlovca, od bivše Jugoturbine kroz Gornje Mrzlo Polje do Pamučne. U drugoj fazi će se vodovi granati tako da će se i građani moći spojiti. Imali smo razgovore s investitorom i sugerirali da na dijelovima iznad bolnice koji su već raskopani zbog projekta aglomeracije, polože cijevi u smjeru od Duge Rese prema Karlovcu, ali investitor nije pristao dok nemaju izrađen glavni projekt i odabranog izvođača. Do tada će cesta već biti asfaltirana, rekao je Mladen Rakočević, gradski pročelnik.

Grad Duga Resa postavio je uvjet da je izvođač obavezan platiti puni profil ceste koji će raskopati zbog plinofikacije te građani nipošto neće snositi taj trošak.