• March 29, 2024
  • Sven Toljan
  • 0

Iz karlovačkog SDP-a stiže reakcija na priopćenje ViK-a “Štetu će snositi solidarno naručitelj i izvođač, a prema odgovornosti koja će se naknadno utvrditi”.

U nastavku slijedi priopćenje SDP-a:

Mi u SDP-u nismo nikad omalovažavali ovaj projekt niti umanjivali njegovu vrijednost. Nismo rekli čak niti da je projekt šlamperaj, molimo da čitate s razumijevanjem i ne stavljate nam u usta ono što nismo rekli. Projekt je jedno, a izvedba sasvim nešto drugo.

Drago nam je da na projektu rade naši najveći stručnjaci i pitamo se što bi ostalo od naše Zvijezde da radi netko drugi. Nije obmanuta javnost? Pa ravnateljica Vodovoda i kanalizacije je objašnjavala na tematskoj sjednici GV kako ide procedura prijave štete osiguravajućem društvu. Očito ne znajući da je polica sklopljena tako da se šteta ne isplati ili namjerno to prešućujući. Ne znamo što je gore. Namjerno ili ne-ljudi su obmanuti.

Drago nam je da ste priznali da će štetu nastalu u Zvijezdi ipak plaćati građani Karlovca. U nedostatku pravih odgovora skrivate se iza trećih osoba i GDPR-a umjesto da kažete javnosti kakva je situacija i što ćete poduzeti. Ne mislimo dalje polemizirati s vama oko ove teme, očekujemo samo da gradanima odgovorite na tri vrlo jednostavna pitanja:

1. U kojem roku će završiti radovi u Zvijezdi i koliko će trajati sanacija oštećenih objekata?

2. Koliko će građani Karlovca platiti tu sanaciju?

3. Tko će odgovarati za dodatni trošak koji će Grad imati?