Za najmlađe je u sklopu početka „Proljeća u Karlovcu“ ponovno organizirana zabavna igra potrage za pisanicama. Djeca su se mogla prijaviti za potragu kako bi u šancu ispod promenade trčala u potrazi za jajima. Djeci su se rado pridružili i stariji željni pronalaska skrivenih pisanica.

Već četvrtu godinu zaredom Turistička zajednica grada Karlovca provodi u stvarnost ideju da se u šancu, našoj prirodnoj košarici koju imamo, organizira ovakva potraga. Krenuli smo 2021. godine i tada se već pokazalo da je zaista veliki interes i da su naši najmlađi sugrađani to pozdravili. Kao što vidite, već se nestrpljivo okupljaju puno prije početka ne bi li sudjelovali u potrazi, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Karlovca Marina Burić.

Sat vremena nakon potrage najmlađih slijedila je potraga starijih sugrađana. Burić je istaknula kako je prilikom organizacije događaja važno “osluškivati bilo” onih za koje se događaj radi.

Zanimljivo je gledati najmlađe, ali i one starije koji s velikim žarom i elanom sudjeluju u potrazi. To smo vidjeli i kada organiziramo veliku pivsku potragu za vrijeme Dana piva, koliko naši stariji sugrađani žele sudjelovati u ovakvim aktivnostima. Veseli nas da svima možemo donijeti osmijeh na lice, izjavila je Burić.

Neke od skrivenih pisanica oslikane su motivima grada kako bi najmlađi kroz ovu aktivnost upoznali Karlovac. Pisanica ima u svim veličinama i materijalima: stiroporne, plastične, čokoladne ili voštane. Za one koji skupe najviše pisanica organizatori su pripremili nagrade.

Prva potraga za pisanicama počela je u 10 sati, a druga počinje u 16 sati. Mogu sudjelovati svi željni dobre zabave iz Karlovca i okolice.