Hrvatska demokratska zajednica na parlamentarne izbore ide sa sloganom “Za sve izazove”, a za predstavljanje kandidata liste za VII. izbornu jedinicu danas su simbolično odabrali Muzej Domovinskog rata na Turnju.

Nositelj liste je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, a slijede ga Ivan Celjak, Martina Furdek-Hajdin, Marijana Petir (nezavisna), Ernest Petry, Veselko Gabričević (HSU), Nikolina Brnjac, Majda Burić, Rade Šimičević, Magdalena Komes, Damir Mandić, Ivan Salopek, Sanja Mioković i Ivan Dabo.

Ministar Tomo Medved posebno se zahvalio dosadašnjim HDZ-ovim saborskim zastupnicama iz Karlovca, Nadi Murganić, Maji Grba-Bujević i Mariji Jelkovac, koje nemaju mjesto na ovoj listi. Uvjeren u pobjedu predstavio je “listu koja Republici Hrvatskoj i hrvatskom narodu garantira sigurnost i prosperitet”. Ističe kako Hrvatska nikad nije bila snažnija u međunarodnom okruženju te kako će se i dalje boriti za povećanje plaća, mirovina, radnih mjesta i prihvaćati sve nove izazove.

Ovo je predstavljanje pobjedničke HDZ-ove liste u VII. izbornoj jedinici! Nakon svih naših postignuća, izlazimo pred naš narod i glasače s jasnom porukom – želite li nastavak kontinuiteta odgovornog i ozbiljnog vođenja države ili želite u nepoznanicu? Izlazimo obnoviti povjerenje i to s pet ključnih stupova koji se baziraju na perspektivi i uspješnosti naše domovine, konkurentnom i snažnom gospodarskom rastu i razvoju, obrazovanju i digitalnoj Hrvatskoj, na stupu vitalne Hrvatske, pravedne Hrvatske, održive Hrvatske i suverene Hrvatske.

Županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin na listi je zauzela visoko treće mjesto, a kao glavni fokus i ciljeve svoje kandidature ističe demografiju i ravnomjeran razvoj svih krajeva.

Karlovačka županija prelijepa je u svojoj raznolikosti, međutim ona nije ravnomjerno naseljena i jednako razvijena. To je fokus mog rada – želimo ulagati u standard i kvalitetu svakog naselja u našoj županiji. Upravo zbog toga ove godine završavamo program gdje će svaka naša općina biti pokrivena vrtićem. Ulažemo u škole, ljekarne, ambulante. HDZ-ova Vlada je pokazala da prepoznaje i brine za potrebe terena, ali i da zna realizirati strateške ciljeve. HDZ je odgovorio na sve izazove, a spreman je i za nove!

Šesto mjesto na HDZ-ovoj listi zauzeo je predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Veselko Gabričević, koji ističe kako predstavlja najveću skupinu glasača u RH – umirovljenike. Navodi kako je Vlada Andreja Plenkovića jedina riješila probleme s kojima se umirovljenici bore već desetljećima te kako je uvjeren da će ih nastaviti rješavati i po treći puta, nakon ove pobjede.

Sedmo mjesto zauzela je Karlovčanka Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta. Ističe kako Hrvatska, zahvaljujući ovoj Vladi, nikada do sada nije ovoliko ulagala u razvoj turizma i sporta.

Dosadašnje Vlade su obećavale, ali niti jedna nije uspjela osigurati ovakav iznos – iznos od gotovo 1,3 milijarde eura. Postali smo lideri u održivom turizmu na svjetskoj razini. Pozivam sve da na dan izbora odaberu snažnu i stabilnu Hrvatsku koja realizira ono što obeća.

Jedanaesto mjesto pripalo je gradonačelniku Karlovca Damiru Mandiću, a slijedi ga i Ogulinka Anđelka Salopek.

U Karlovcu se provode projekti o kojima smo desetljećima slušali i pričali. Provode se nacionalni projekti, upravo zahvaljujući Andreju Plenkoviću i Vladi RH. Na tom tragu možemo i trebamo svojim radom pridonijeti svemu dobrome što se događa u Karlovcu. Vjerujem da to radimo i držim da je moja kandidatura i mjesto na listi priznanje mom radu i radu svih vijećnika i članova HDZ-a. To su sve vrijedni, marljivi i pošteni ljudi i rezultati se vide i iz aviona, poručio je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Karlovac i gradonačelnik Damir Mandić.