Na ovogodišnjem izdanju pjevačkog natjecanja The Voice Hrvatska pobijedio je mladi Martin Kosovec, maturant Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina iz Velike Gorice. Svojim izvedbama pjesama „My Way“, „Sjaj u tami“ i „Još samo večeras“ u finalnoj večeri osvojio je većinu glasova publike, a veliku podršku pružili su mu obitelj, školski kolege i nastavnici.

Ideja nastupa u natjecanju The Voice došla je po zamolbi mog ujaka koju sam prihvatio. The Voice kao cjelina je bilo stvarno lijepo iskustvo, upoznaju se mnogi ljudi i stječu se nova prijateljstva. Svatko tko voli pjevati i misli da bi se trebao prijaviti neka to učini sljedeće sezone, rekao je Kosovec.

Prije nastupa na Voiceu Kosovec je već prikupio iskustvo nastupa na 2 televizijska showa i pojedinim televizijskim i radijskim emisijama. Prikupio je i međunarodno iskustvo televizijskih nastupa u Americi.

Nastavljam se baviti glazbom i već sam bukiran za cijelo ljeto, pa će me biti po cijeloj Lijepoj našoj i veselim se tome. Sada sam odradio koncert s Alfijem Kabiljom u Lisinskom, a sljedeći koncert u Lisinskom je 12. svibnja s 4 tenora. Slijedi nastup s Vannom na festivalu Terezijana u Bjelovaru, a mislim da je čak spominjan i Karlovac za Zvjezdano ljeto. Zaista je dosta toga.

U skladu s globalnom regulativom The Voicea, pobjeda je Martinu Kosovcu donijela ugovor s diskografskom kućom Universal Music Group, koju u Hrvatskoj predstavlja Universal Music Hrvatska. Unatoč slavi, ovaj mladi pjevač istaknuo je kako nastoji da ostane ista osoba koja je bio i prije Voicea te da zadrži dobre odnose s prijateljima.

Sve je isto i dalje, prijatelji su mi prijatelji, prijatelj ti je i kada si nitko i kada si sve. Ne kažem za sebe da sam nitko ili sve, mislim da štogod radiš i čimegod se bavio, promijeni li te tvoj posao ili ne, prijatelj je uvijek prijatelj i treba ga čuvati, zaključio je Kosovec.

Mladima koji žele nastupiti na pjevačkim natjecanjima Kosovec je poručio da svakako probaju i da domaća scena nije u kriminalnom stanju kako tvrde pojedinci. Istaknuo je kako uvijek ima prostora za poboljšanje i za nova lica.

IZVOR FOTOGRAFIJA: Instagram, Martin Kosovec