Nogometni klub Ilovac ponovno će biti domaćin Međunarodnog memorijalnog turnira Drago Stanković Jole. Njegovo prošlo 8. izdanje okupilo je čak 53 momčadi iz Hrvatske i inozemstva. Održava se u spomen na nekadašnjeg djelatnika, ekonoma i legendu kluba Ilovca, Dragu Stankovića – JOLU. Turnir se nalazi i u HNS-ovom kalendaru.

– Održava se prvi vikend u svibnju, znači, 4. i 5.5.. Prvi dan u subotu imamo prstiće i miniće, U7 i U9, a u nedjelju 5.5. limače U11. Osobno sam poznavao Jolu. Mislim da sam tad imao 12 godina. Poznavao sam ga 5 godina i dolazio sam tu. Svaki put kad dođeš i odeš, on je tu. Stvarno je bio legenda kluba, najavio je Vito Vratarić, voditelj škole nogometa NK Ilovac.

Iz kluba se nadaju da će ove godine oboriti prošlogodišnji rekord prijavljenih ekipa.

– Zasad idu dobro prijave. Još ima mjesec dana. Sad će biti najviše prijava. Tako je bilo i prošle godine. Ja se nadam da hoćemo.

Osim što se djeca zabave na posve zdrav način, ovakvi turniri idealni su za stvaranje pozitivnog imidža kluba.

– Naš turnir je daleko najmasovniji u našoj županiji gdje dolaze i prvoligaši. Ove godine je već Dinamo potvrdio da dolazi. Prošle godine je bila Lokomotiva. Znala je doći i Rijeka. Stvarno je to velika stvar za imidž našeg kluba.

Turnir traje 2 dana, a pripreme traju mjesecima. Velik je to izazov za svaki nogometni klub koji se uhvati ovako velikog sportskog projekta.

– Iskreno, naporno je organizirati turnir. Počeli smo ga organizirati odmah početkom 1. mjeseca. Stalno te prijave, organizacija oko jela, pića i ostalih ekipa. To je 60 ekipa. Moraš ih imati na sebi. Ne smiješ zaboraviti, a lako se dogodi greška. Onda je to odmah napad na nas, a mi moramo što bolje organizirati. Svi zajedno, ne samo ja, već i ostatak kluba.

Kroz dva dana na teren kroči oko 600 djece što stvara veliku odgovornost članova kluba da sve prođe u najboljem redu. Nogomet će još jednom pokazati svoju moć, a Ilovac dobar sluh za organizirati turnir koji je prepoznat diljem Lijepe naše. Ono što je najbitnije od svega, u pitanju su djeca kojima je sport neophodan za razvoj pravih životnih vrijednosti, a sigurno će i na ovom hvale vrijednom turniru nastati nova prijateljstva koja će trajati vječno. Jole, legenda kluba, sigurno je ponosan na sve Ilovčane i s veseljem bodri mlade nogometaše i nogometašice s nebeskih tribina. Ako se okrenemo seniorskom pogonu, atmosfera je, kako kaže Vratarić, jako dobra. U prošlom kolu upisali su nova 3 boda protiv Blata u gostima.

Nama je to bila jedna jako bitna utakmica. Znali smo koliko nam znači i osjetila se ta nervoza kod svakog pojedinca na terenu. Na kraju smo pobijedili 1:0 i to je najbitnije. Tri boda se pišu. Idemo dalje. Malo smo iznad te zone ispadanja koje smo se bojali. Sad smo tu na sredini tablice i nadamo se da ćemo tako ploviti i dalje.

Ilovac je trenutno 11. na tablici s 24 boda, a posljednja je Ivančica Zlatar Bistrica s 10 bodova. U nedjelju u Ilovačku šumu dolazi vodeća Mladost iz Zaboka te je pred Kanarincima izuzetno težak zadatak. Utakmica počinje u 10:00 sati.