Ministarstvo turizma i sporta u suradnji sa Zajednicom športova Karlovačke županije provelo je radionicu naziva “Program razvoja sporta od interesa za jedinicu lokalne odnosno područne (regionalne) samouprave koji se sufinanciraju putem županijskih sportskih zajednica za 2025. godinu”. Vezana je uz Natječaj za sufinanciranje stručnog kadra u sportu te sportske opreme.

– Imamo radionicu vezanu uz županijske sportske zajednice i sredstva te naš natječaj Ministarstva turizma i sporta koji smo sad omogućili upravo kroz Zakon o sportu kojeg smo donijeli novi. Dakle, tim Zakonom se omogućuje županijskim sportskim zajednicama Hrvatske financiranje onoga što je najvrijednije i što je svima najpotrebnije, a to su rad trenera i to je oprema za djecu i mlade do 18 godina, rekla je dr. sc. Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta.

Radionicu su proveli djelatnici Ministarstva turizma i sporta u svrhu pružanja relevantnih informacija vezanih uz pripremu natječajne dokumentacije potencijalnim prijaviteljima navedenih natječaja.

– Upravo ćemo sad i razgovarati. Pozvali smo sve dionike koji su nam važni, koji mogu prijavljivati svoje programe upravo za naše klubove tako da im se može prezentirati na koji način i koji sve projekti su vrlo poželjni pri ovom samofinanciranju kako bi se omogućilo da se što više djece uključuje u rad i s trenerima da se nabavlja oprema potrebna njima. To je upravo ono što nam je glavni cilj. Prvo infrastruktura i drugo da se omoguće sredstva za rad trenera i sredstva za opremu tako da sport bude dostupan svima. To je ono što je glavni cilj ove Vlade i zato smo izdvojili najveća sredstva putem ovog novog Zakona o sportu. Otprilike govorimo o iznosu od 4 milijuna eura za županijske sportske zajednice.

Radionice se održavaju diljem Lijepe naše čime se potiče lokalni sport.

Upravo s ciljem da educiramo naše dionike i sportske djelatnike što mogu prijaviti, na koji način mogu uključiti što veći broj klubova, što veći broj djece i da se što više sredstava u konačnici upravo koristi za naše najmlađe.

Nakon radionice održana je 10. sjednica Skupštine Zajednice športova Karlovačke županije.