Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su tijekom vikenda, 6. i 7. travnja, na području u nadležnosti Policijske uprave karlovačke u dva odvojena slučaja spriječili krijumčarenje stranaca. 

Na području Slunja i općine Cetingrad policijski službenici su zaustavili i kontrolirali osobni i teretni automobil bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka kojim su upravljali 34-godišnji državljanin Moldavije i 27-godišnji državljanin Moldavije s dozvolom boravka u Italiji, priopćili su iz policije.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni muškarci, iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta. Zbog počinjenog kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, protiv njih su nadležnom državnom odvjetništvu podnijete kaznene prijave te su predani pritvorskom nadzorniku.

Utvrđeno je da su prevoženi strani državljani na nezakonit način prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku, a svi su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu.