Policija je zaprimila dojavu u večernjim satima 6. travnja da su 34-godišnjak i 26-godišnjakinja na parkiralištu ispred kuće na području Duge Rese napadnuti od više nepoznatih muških osoba.

Policijski službenici Policijske postaje Duga Resa dovršili su kriminalističko istraživanje kojim su utvrdili da su do kuće oštećenih, navedenog dana, oko 23 sata, s dva osobna vozila došle četiri muške mlađe osobe, od kojih su trojica nakon verbalnog sukoba i fizički napali 34-godišnjaka, srušivši ga na pod te ga nastavili udarati rukama i nogama po cijelom tijelu te je on pritom lakše ozlijeđen. Tom prilikom je 19-godišnjak na tlo srušio trudnu 26-godišnjakinju, a kod koje nisu utvrđene ozljede, priopćili su iz policije.

Zbog osnovane sumnje da su dvojica 20-godišnjaka i 19-godišnjak počinili kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju, uhićeni su te će biti predani pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Također će protiv 19-godišnjaka zbog naročito drskog ponašanja prema trudnici biti podnijet i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.