Na Zagrebačkoj cesti kod Pojatna u Karlovcu još uvijek nema nogostupa. Mještani već godinam mole i traže da im se isti izgradi, zbog svoje vlastite i sigurnosti svoje djece, ali kako kažu, nema odgovora ni reakcije. Radi se o izuzetno prometnom dijelu grada, a vozači nerijetko voze izuzetno brzo i neoprezno.

Gradski i županijski vijećnik Dimitrije Birač iskoristio je priliku te pozvao gradonačelnika Damira Mandića da dođe i pokuša pomoći ovim ljudima.

Postoje dijelovi grada, periferija koja je zbog političkih interesa dobila nogostup, nadzorne kamere i ostalo. Ovi ljudi ovdje ne žele ništa više od toga.  Treba im nogostup, treba im rasvjeta, nove vodovodne cijevi, nadzorne kamere i pješački prijelaz. Puno djece svakodnevno mora prolaziti ovuda, ako ništa, do autobusne stanice. U ovom trenutku nisu sigurna.

Mi znamo da ova cesta nije direktno pod ingerencijom Grada, ali zadatak gradske vlasti je lobirati na regionalnoj i državnoj razini za ovakve stvari, istaknuo je Birač.

Branko Novosel u blizini Pojatna živi više od 50 godina i dobro je upoznat sa svim problemima.

Prije svega, voda nam je jako loša. Moja obitelj već dugo kupuje vodu za piće. Javni prijevoz nam od korone ne funkcionira, obećaje nam se puno stvari, ali ništa se ne ispuni. Velik problem je i to što nemamo table. Čini se kao da ne postojimo. Ovo nije ni Pojatno. Nije Ilovac niti Karlovac. Zakonski, ako nema table, ne radi se o naseljenom mjestu i vozači imaju pravo voziti 90 km/h. To je strašno. Pitam se jesmo li građani drugog reda? Očito jesmo.

Ovo nisu male stvari i mali problemi. Ako izostane rekaicja, odnosno ako se ljude ne pozove na sastanak i ako se nešto ubrzo ne poduzme, bit ćemo prisiljeni pokrenuti peticiju te na taj način pokušati riješiti problem, naglasio je na kraju Birač.