Nikola Tesla Poduzetnički centar organizirao je novu besplatnu radionicu na temu “Kako napisati poslovni plan i prijavu na mjeru HZZ-a za potporu za samozapošljavanje”. Radionica je namijenjena svim zainteresiranim nezaposlenim osobama koje namjeravaju ili razmišljaju u budućnosti osnovati vlastitu tvrtku, odnosno obrt ili poduzeće.

Cilj radionice je da polaznici dobiju mogućnost da sami napišu poslovni plan i prijavu kako bi u konačnici dobili potrebna financijska sredstva za recimo alate, strojeve, opremu koji su im potrebni za otvaranje vlastitog poslovnog subjekta, objašnjava voditeljica Nikola Tesla Poduzetničkog centra Božica Šimunčić.

Radionicu su održale voditeljica Nikola Tesla Poduzetničkog centra Božica Šimunčić i stručna suradnica za poduzetništvo Suzana Novosel. U prethodnoj godini na ovaj način savjetovali su čak 96 poduzetnika i napisali 42 poslovna plana za samozapošljavanje, a u tom tonu nastavljaju i ove godine.

Savjetujemo svima da dođu kod nas na savjetovanje i informiraju se o mogućnosti dobivanja sredstava u kojima se ne moraju sami opteretiti kreditom u startu, već dobiju novce od države. Iznosi su od 7 do 20 tisuća eura, ovisno o djelatnosti kojom se bave. To je jedan od najjednostavnijih mogućih natječaja. Bilo bi jako dobro da ljudi to koriste i ne idu sami u otvaranje poslovnih subjekata, nego da iskoriste ta bespovratna sredstva.

Polaznici su tako dobili priliku steći potrebna znanja i vještine kako bi samostalno mogli napisati poslovni plan i prijavu za dobivanje bespovratne potpore za samozapošljavanje.