Odbor za hrvatske branitelje Zagrebačke županije održao je 9. sjednicu na kojoj je donesena odluka kako će se svečano obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije održati u subotu, 29. lipnja 2024. godine u Svetoj Nedelji.

Za obilježavanje ove svečanosti članovi su imenovali koordinacijski tim za pripremu i organizaciju. Za sevačnost je u proračunu Zagrebačke županije za 2024. godinu osigurano 20 tisuća eura. Ukupno se očekuje 300-tinjak branitelja i članova njihovih obitelji s područja Zagrebačke županije.

Također, na sjednici je priopćeno kako će Zagrebačka županija uskoro raspisati javni natječaj u vrijednosti 80 tisuća eura usmjeren na udruge proizašle iz Domovinskog rata za prioritetne programe i projekte na području brige za branitelje i članove njihovih obitelji. Cilj natječaja je jačanje kapaciteta udruga proizašlih iz Domovinskog rata na području Zagrebačke županije za pružanje zdravstvenih, socijalnih i humanitarnih usluga putem njihovih programa i projekata koje provode na lokalnoj razini.