Počela su kopanja u Draškovićevoj ulici i već izazvala probleme. Građanska inicijativa Zvijezde i Gaze tvrdi da im nitko te radove nije najavio, a iz ViK-a kažu da su o tome izvijestili na jučerašnjoj pressici. Stanari Gaze čak su radnike, kako kažu, otjerali jer im nisu pokazali nalog.

-U skladu sa najavom prema stanarima Draškovićeve te ponovljenim na jučerašnjoj konferenciji za medije, počeli su radovi na iskopu sondažnih jama uz objekte, a cilj te aktivnosti je utvrđivanje stanja temelja i eventualne potrebe za njihovim ojačanje, a o čemu će upute dati stručnjak za geomehaniku. Prema informacijama dobivenim od izvođača, ti iskopi bi se trebali provesti svi tijekom današnjeg dana, uz svaki objekt. Molimo stanare za razumijevanje i strpljenje, te da  privremeno vozila parkiraju,  primjerice na obližnjem parkingu iza JVP-a, jer se drugačije ne mogu izvesti istražni iskopi, izvijestili su tako prijepodne iz Vodovoda i kanalizacije.

Ubrzo je medijima stigao mail upravo od građana s Gaze u čijem je potpisu Milan Medić iz Građanske inicijative Zvijezda i Gaza. Oni također obavještavaju medije da su kopanja za gore navedeno počela, no problem je u tome što im nitko te radove nije najavio, kažu.

-Pošto radnici nisu bili u stanju pokazati nalog, stanari nekih zgrada su ih otjerali. Sve ovo svjedoči o potpunoj nestručnosti koja vlada u javnom poduzeću Vodovoda i kanalizacije. Postavljamo pitanja: Tko je naložio ove radove? Gdje je nalog za provođenje tih radova? Da li se iskopi provode po projektu koji je prošao javnu nabavu (i kada je provedena javna nabava za te radove)? Tko izvodi ove radove? Tko će platiti te ove istražne radove, jesu li oni previđeni i odobreni s troškovnikom projekta Aglomeracije? Koliko koštaju ti radovi?

Toliko o transparentnosti, otvorenosti i dijalogu s građanima o kojima javno poduzeće Vodovod i kanalizacija i Grad Karlovac toliko govore u javnosti. 

Vodovod i kanalizacija je danas u 17 sati sazvao sastanak sa stanarima ulica Draškovićeva, Gambonova i Bencetićeva, gdje tek trebaju započeti radovi na projektu Aglomeracije. Građanske inicijative oštećenih i zabrinutih građana Zvijezde i Gaze na sastanak dolaze s vrlo značajnim pitanjima te u pratnji pravnog tima iz Zagreba.