Leona Grubiša obogatila je trenerski kadar Taekwondo kluba Prana. Taekwondoom se počela baviti 2012. godine u Taekwondo klubu Banija Pandas te s vremenom nastavila u Taekwondo klubu Karlovac da bi na kraju svoj sportski put pronašla u Prani za koju nastupa kao odličan borac već zadnjih šest godina.

Neki od rezultata koje je postigla na državnim prvenstvima su:

– Kadetsko prvenstvo Hrvatske 2017. – 3. mjesto

– Kadetsko prvenstvo Hrvatske 2018. – 3. mjesto

– Kadetsko prvenstvo Hrvatske 2019. – 2. mjesto

– Galeb Trophy Serbia Open 2020. – 3. mjesto

– Juniorsko prvenstvo Hrvatske 2021. – 3. mjesto

– Seniorsko prvenstvo Hrvatske 2022. – 3. mjesto

– Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore 2022. – 3. mjesto

– Juniorsko prvenstvo Hrvatske 2022. – 3. mjesto

– Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore 2023. – 3. mjesto

S obzirom da je za obavljanje poslova trenera neophodno uvjerenje o osposobljavanju za poslove trenera taekwondoa, odobreno od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, Leona je ove godine uspješno završila školovanje na Europskom Sportskom Učilištu.

Od velikog interesa nam je da našim natjecateljima s bogatim sportskim iskustvom prilikom ulaska u fazu smanjenog intenziteta natjecanja, omogućimo da svoja iskustva podijele s mladima kroz trenerski rad. Pojačali smo se u trenerskom dijelu (trenutno klub broji šest trenera), jer smatramo da je rad s mladima od velike važnosti za budućnost kluba. Vjerujemo da će naša nova trenerica Leona trenirajući s mlađim uzrastima, puno napraviti na stvaranju novih taekwondoista koji će u starijim selekcijama stvarati vrhunske rezultate. Uz vrhunske rezultate, treneri kluba u velikoj mjeri su posvećeni okupljanju što većeg broja djece u organizirani oblik tjelesnog vježbanja, usvajanju moralnih vrijednosti kod djece i mladih, razvoju psihofizičkih osobina i sposobnosti te pravilan rast i razvoj potaknut sustavnom tjelesnom aktivnošću. Leoni želimo svu sreću u trenerskom radu i vjerujemo da će u velikoj mjeri doprinijeti ostvarivanju prioritetnih ciljeva kluba, navode iz Prane.

foto i tekst: Taekwondo klub Prana