Osnovna škola Grabrik i Gimnazija Karlovac već tradicionalno organiziraju ekipno natjecanje iz matematike nauMATiKA pa su ove subote u Osnovnoj školi Grabrik okupili zaljubljenike u matematiku od 4. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole.

Na natjecanju se okupilo oko 180 matematičara iz raznih dijelova županije i okolice. Tako su matematičke zadatke rješavali učenici iz Karlovca, Duge Rese, Ozlja, Rijeke i Zagreba. Ovo natjecanje je jedna od aktivnosti koje prethode STEM konferenciji stemKA koja će biti održana od 16. do 18. svibnja.

Zadatke su osmislile nastavnice osnovnih i srednjih škola Antonija Capan, Zrinka Tomašković, Kristina Fratrović, Lidija Cindrić, Daniela Marčetić, Merima Aranut, Monika Mihalić, Mira Devčić Čleković, Tatjana Kovče, Bojana Jovetić Grba, Ivana Brozović, a u provedbi natjecanja dodatno su sudjelovali Mirjana Puljar i Darko Patrčević.

Učenici se natječu u timovima od četiri učenika, u ukupno pet kategorija. U kategoriji Vrančićevi padobranci natječu se učenici 4. razreda osnovne škole, u kategoriji Rimčeve jurilice učenici 5. i 6. razreda, u kategoriji Penkalina piskarala učenici 7. i 8. razreda, a srednjoškolci se natječu u kategorijama Teslini generatori i Začini tete Bartl. Učenici su 90 minuta rješavali 36 zadataka, podijeljenih u tri razine za 2, 4 i 6 bodova.

Među našim učenicima natjecanje je postalo vrlo popularno. Ono što nas najviše veseli je činjenica da su rezultati natjecanja uvijek u drugom planu jer zajedno rješavaju zadatke u subotnje jutro, vesele se zajedničkom uspjehu i uživaju u timskom radu, ističe nastavnica Antonija Capan.