U najnapetijoj utakmici Paket24 Premijer lige – 9. kolu lige za ostanak ekipa HRK Karlovca u dvorani OŠ Grabrik ugostila je RK KTC Križevci. HRK Karlovac na poluvremenu je vozio rezultatom 17:13. Već u početku drugog poluvremena ekupa KTC-a približila se rezultatu, čak ga u jednom trenutku i izjednačila, ali momci trenerice Rašić utakmicu su preokrenuli i rezultat na kraju bio je 33:27.

Preplavljeni smo osjećajima. Bila je teška utakmica. Usponi i padovi. Graške, greška na grešu, ali uspjeli smo se izvuć. Uspjeli smo ostat smireni ček i kad su se približili i poveli. Uspjeli smo odigrat dobru obranu. Jedna njihova greška, dvije, naše kontre i onda smo se uspjeli odvojit i privest to lagano kraju, rekao je igrač HRK Karlovca, Patrik Mrljak.

Kao što je najavila trenerica Rašić iskusna ekipa KTC-a dobro se držala, ali neke greške rezultirale su u njihovom gubitku na ovoj utakmici.

Dobro su se držali do 45./46. minute kad smo poveli jedan razlike. Onda smo napravili dve/tri greške i oni su nas iskontrirali. Jednostavno se tu prelomila utakmica. Ništa, mi sada moramo odradit utakmicu s Goricom, to pobjedit i probat izbjeć kvalifikacije, rekao je trener RK KTC Križevci, Dalibor Sokač.

Trenerica Tatjana Rašić, iako zadovoljna pobjedom ipak ne želi kalkulirati prije završetka kola.

Nećemo se još bavit s tim kalkulacijama. Ima još danas dvije utakmice, drugi neki parovi i sutra pa ćemo bit strpljivi. Teška utakmica je iza nas. KTC je iskusna, fantastična ekipa s igračima koji znaju igrat i imaju kvalitetu i obrambeno i napadački. Znali smo da nam neće biti lagano. Ušli smo fino, čvrtsto. Imali 4/5 razlike na poluvremenu i onda opet normalno se desio taj mali pad. Tako iskusna ekipa to kazni i došli smo u neki psihički problem. Dok nismo probili tu barijeru jednostavno smo se morali čupat.Na kraju mislim da smo zaslužili ovu pobjedu i ništa. Čekamo druge rezultate i imamo još jedno kolo za odradit, kaže Tatjana Rašić, trenerica HRK Karlovca.

Dečke će u sljedećoj utakmici 10. kola lige za ostanak u Paket24 Premijer ligi ugostiti ekipa RK Rudar iz Ruda. Pripreme će biti naporne, a svaki gol i upisani bod je bitan za karlovačku ekipu.