Poznati glazbeni festival Duga Resa Fest ove godine se održava 19. svibnja. Na festivalu kojeg organizira Udruga za mlade Agora i Grad Duga Resa ponovno će nastupiti djeca i mladi iz svih krajeva Hrvatske.

Duga Resa Fest definiramo kao nacionalni umjetnički festival, iako smo se zadnjih godina usmjerili samo na glazbene talente. Sada se već možemo definirati kao glazbeni festival koji se održava u Dugoj Resi od 2013. godine. Ove godine će nam biti deveti festival po redu, odnosno deset godina održavanja. Možemo reći da već imamo puno iskustva u tome, a što se tiče kandidata, oni su već definirani. Ovim putem pozivamo publiku, koju svakako volimo vidjeti u našoj dvorani, da podrže sve kandidate, pogotovo naše lokalne kandidate koji dolaze iz karlovačkih i dugoreških škola te ostalih gradova i županija, rekao je predsjednik Udruge za mlade Agora Roman Grobenski.

Prijave za festival odvijaju se početkom godine. Potom se odabiru predstavnici i kandidati koji će nastupiti na finalnoj večeri. Prvo će nastupiti osnovnoškolci, a onda stariji pjevači. Pjevat će se domaći i strani hitovi poznati svim generacijama.

Dolazi nam šest predstavnika škola, a u pitanju su dugoreške škole, jedna škola iz Ogulina, Ozlja i Josipdola te dvije ili tri karlovačke škole. Uz šest predstavnika škola, dolazi nam dvanaest predstavnika s nacionalne razine. Dosadašnja iskustva su nam fenomenalna, što od izvođača, što od estradnih zvijezda koje nam dolaze i koje su gosti na našem festivalu. Kada vidimo da je Zsa Zsa oduševljena i samo niže riječi hvale, što tebi, što preko svojih društvenih mreža, to ti stvarno bude poticaj i vjetar u leđa. Zsa Zsa nam je bila lani na festivalu, a godinu prije Matija Cvek. Ove godine nam dolazi Tomislav Marić ToMa koji je vrlo popularan u zadnje vrijeme, što u radijskom eteru, što u nekim TV emisijama, rekao je Grobenski.

Grobenski je istaknuo kako im je bitno da napune dvoranu. Većini djece festival je prvi susret s ozbiljnom pozornicom i publikom, a za sve zainteresirane ulaz je slobodan.