Veliki derbi 27. kola SuperSport Druge lige na riječkog Kantridi između vodeće Opatije i trećeplasiranog Karlovca 1919 na rasporedu je za dva dana. Utakmica je to od velike važnosti i jednoj i drugoj ekipi pa tenzija ne nedostaje.

Trener Opatije Zoran Bogolin i igrač Antonio Pejanović optužili su, naime, karlovački klub za svoj poraz u Hrvacama u prošlom kolu. Direktor NK Karlovca Krešimir Perković i trener Igor Pamić nisu im ostali dužni.

Inače gledamo samo sebe, ali nije u redu ovo što Opatija radi. Ničim izazvani su se obrušili na naš klub i to što iznose su totalne nebuloze. To da smo im mi krivi za poraz u Hrvacama i da smo odgovorni za odugovlačenja igre, dimne bombe itd. nema veze s vezom. Ne znam radi li se o trenutnom ili stalnom pomraćenju uma, ali neka pogledaju sebe prvo u ogledalo. Neka kažu što im znači vanjski savjetnik, inače čelnik jednog drugog kluba. Govorim o Josipu Zornjaku koji je u Upravi Lučkog još dan-danas. Neka se bave svojim igračima i suparnicima, a ne pričama i nekakvim igrokazima. Mi im čestitamo na trenutnom plasmanu i jedva čekamo sportski se „pofajtati“ na terenu, naglasio je Perković.

A tko će o čemu, nego vojska o skraćenju, a kurva o poštenju. Ovo se tiče osobno mene, mog kluba i mojih igrača, zato moram komentirati. Opatija ima odličnu momčad, daleko od toga. S razlogom su prvi. Imaju iskusnu i brzu ekipu, odličnog trenera. Imaju karakter zaista kojeg su pokazali u posljednjim kolima, pogotovo pobjedom na Krku. Igraju na jednom od najboljih stadiona u Hrvatskoj. Moramo biti oprezni i morat ćemo biti jako dobri taj dan ako mislimo pobijediti, istaknuo je trener Pamić.

Ukrajinski napadač Ivan Matyazh također se osvrnuo na nadolazeću utkamicu i kratko prokomentirao atmosferu u svlačionici.

Čekali smo dugo ovu tekmu, jako nam je važna. Spremni smo i svjesni toga da moramo dati apsolutno sve od sebe, ostaviti i srce i dušu na terenu. Atmosfera u svlačionici je uvijek top, svi smo kao jedan.

Inače, karlovačka klupa neće nažalost biti kompletna u petak. Zvonko Pamić se ženi, a zbog ozljeda neće zaigrati ni Bunoza, Barać, Kurečki. Trener Pamić bez obzira na te otegotne okolnosti u potpunosti vjeruje u svoju ekipu.

Nemamo pritiska, ali želimo i hoćemo i možemo i svim silama ćemo se boriti da to i ostvarimo. Dečki su jako motivirani , a ja očekujem pobjedu, želim pobjedu i pobijedit ćemo. Uostalom, sin mi je rekao da se ne smijem na svadbi pojaviti ako ne pobijedimo, tako da imam i dodatan motiv, našalio se na kraju Pamić.