Nakon što je Dan vatrogastva i blagdan Svetog Florijana obilježen u svim lokalnim DVD-ovima, danas ga je obilježila i Vatrogasna zajednica Karlovačke županije svečanom sjednicom u dvorani Nacionalnog svetišta Svetog Josipa, polaganjem vijenaca te svetom misom. Običaj je da prvu srijedu u svibnju svi zajedno obilježe ovaj blagdan te predstave aktivnosti i uspjehe, ali i dodijele priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije, Goran Franković istaknuo je zadovoljstvo sa svime što je u prošloj godini učinjeno te akcijama i postupcima vatrogasaca na svim intervencijama. Dodao je kako u prošloj godini nema zabilježenih nesreća ili stradalih vatrogasaca na intervencijama.

-Na Svečanoj sjednici smo se osvrnuli na proteklu godinu ali i najavili određene planove za budućnost. Ova svečanost je i prilika da se zahvalimo ljudima koji su proteklu godinu dali svoje slobodne vrijeme kako bi se obrazovali u svrhu vatrogastva. Promjena na bolje u posljednjoj godini ima, poboljšanje opreme, izgradnje novih zgrada domova ali o tome ćemo više na našem izvješću u lipnju, izjavio je Franković.

Na svečanoj sjednici, osim što su uručene nagrade i priznanja, održana je i promocija dočasnika i časnika. Jedan od dobitnika je i Mladen Žilić, zapovjednik JVP Ogulin i područne vatrogasne zajednice Ogulin. Mladen je nakon 25 godina u vatrogastvu i 10 godina u JVP Ogulin dobio nagradu za poseban doprinos razvoju vatrogastva i zaštite od požara u 2023. godini.

-Na funkciji sam zapovjednika JVP Ogulin protekle dvije godine i u tom vremenu smo radili na velikoj reorganizaciji vatrogastva na području grada Ogulina ali i šire Područne vatrogasne zajednice Ogulin. Obnovili smo kompletan vozni park, unaprijedili članove, iskoristi smo određena sredstva iz Fonda solidarnosti kako bi potpomogli intervencijsku opremljenost svih vatrogasnih postrojbi područne vatrogasne zajednice Ogulin. Ljubav je ta koja me usmjerava da sam posvećen ovom poslu i dajem sve od sebe, a sve na čemu smo radili je dio našeg posla. Zasluge naravno imaju i ostali članovi naše zajednice. Sretan sam jer je prepoznat naš trud, dodao je Mladen.