Druga STEM konferencija održat će se u Nikola Tesla Experinece Centru i Kinu Edison. Ovu konferenciju koja promiče znanost i obrazovanje organizira OŠ Grabrik, Gimnazija Karlovac, NTEC i Kino Edison. Devet nastavnika i profesora iz Karlovca volontiralo je kako bi se ovaj događaj uspješno organizirao.

-Cilj je poticati nastavnike na stručno usavršavanje i promovirati stem među nastavnicima i učenicima, rekla je Antonija Capan, jedna od organizatorica.

Četvrtak ujutro je rezerviran za usavršavanje profesora, pa će stemKA biti otvorena online konferencijom. Profesori i nastavnici će predstaviti primjere dobre prakse, a za sada je prijavljeno preko 950 sudionika.

U petak ujutro stemKA se nastavlja radionicama i predavanjima za učenike i predškolarce.

-Razni popularizatori znanosti, znanstvenici, renomirani nastavnici prezentirati učenicima zašto je stem važan i pokušati ga približiti mladima. Predavanja će održati Toni Šćulac i Suzana Antunović sa splitskog PMF-a, Astronomsko društvo Višnjan, STEM lab i Tinker Labs. Izuzetno nas veseli što imamo preko 500 prijavljenih učenika i vrtićanaca. Vrtićanci će između ostalog poslušati Zorana Vakulu u Kinu Edison, dodaje Antonia.

U petak će osim radionica za učenike biti i one za nastavnike, a nakon konferencije će se svi zaputiti u Papas Bar gdje će se održati “Skeptici u pubu” gdje će se na neformalan način razgovarati o znanosti i popularizaciji iste. Tri renomirana znanstvenika će predstaviti znanstvene teme na jedan malo drugačiji, opušteniji način, a na ovaj događaj osim onih koji sudjeluju na stemKI, dobrodošli su svi.

Posljednji dan stemKE počinje već u osam sati radionicama za nastavnike, a zatvaranje konferencije bit će u 15:00 sati.

Martina Marušić Britvec, ravnateljica NTEC-a i Ivan Gojmerac, ravnatelj Kina Edison ističu zadovoljstvo što mogu ugostiti dio ove konferencije te naglašavaju važnost edukacije, ali i turističke benefite koje će Grad Karlovac dobiti ovom konferencijom.