Vijeće gradske četvrti Banija do kraja mjeseca će organizirati sastanak sa stanovnicima Zagrebačke ulice na kojem će Grad Karlovac i Vodovod i kanalizacija pojasniti projekt rekonstrukcije ove ulice i hodogram aktivnosti koje slijede, javljaju iz Grada Karlovca.

Naime, Hrvatske ceste uskoro bi trebale objaviti postupak javne nabave za odabir izvođača radova na rekonstrukciji Zagrebačke ulice jer je ova ulica, zapravo, državna cesta u njihovoj nadležnosti, D-1.

Vodovod i kanalizacija, pak, pratit će projekt Hrvatskih cesta svojim, izgradnjom vodoopskrbe, za što su pripremljena potrebna dokumentacija i financijska sredstva. Procijenjena vrijednost nabave je 750.000 eura.

Ova dva projekta, radova na rekonstrukciji kolnika, koja podrazumijeva i izgradnju nogostupa, te projekt izgradnje vodoopskrbe, bilo je nužno uskladiti, što je i činjeno posljednjih mjeseci, kontinuiranom komunikacijom s Hrvatskim cestama i Vodovodom i kanalizacijom. Nakon što ViK završi svoj projekt vodoopskrbe, slijedi realizacija projekta Hrvatskih cesta, navode iz Grada Karlovca.