Proteklog vikenda Karlovačke mažoretkinje sudjelovale su na 27. Državnom prvenstvu mažoretkinja u Varaždinu. Natjecale su se u dvije dobne kategorije, kadetkinjama i juniorkama. Osim natjecanja u formacija, natjecale su se i u neformacijskom dijelu natjecanja.


-S prvenstva su se vratile s odličnim rezultatima. Kadetkinje su osvojile 2.mjesto, srebrnu medalju i postale viceprvakinje Hrvatske. Juniorke su osvojile 5. mjesto. U neformacijskom dijelu kadetkinja Lea Požar u kadetskom solu osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju. U kategoriji juniorke solo imale su tri predstavnice koje su osvojile sljedeće rezultate: Tara Kuzmić 8. mjesto, Nika Dejanović 6. mjesto i Mia Novković 3. mjesto i brončanu medalju. Svojim rezultatima kadetska i juniorska formacija plasirale su se na Europsko prvenstvo mažoretkinja koje se ove godine održava u Beogradu od 22. do 25. kolovoza. Osim formacija, na Europsko prvenstvo plasirale su se i Lea Požar u kadetskom solu te Nika Dejanović i Mia Novković u juniorskom solu, javljaju iz kluba.


Uprava Udruge i treneri su ponosni na djevojčice i djevojke, jer su svojim trudom i zalaganjem postigle odlične rezultate.

FOTO i TEKST: Jelena Pikivača, predsjednica Karlovačkih mažoretkinja