NK Duga Resa 1929 proveo je dvodnevni malonogometni turnir za mlađe pionire i karliće na gradskom stadionu u Dugoj Resi. Godinama nije bilo ovakve vrste turnira za djecu, pa organizatore veseli što su uspješno odradili svoj zadatak i okupili velik broj onih najmlađih na jednom terenu.

– Očekujem da pobijedimo i idemo u polufinale. Konkurencija je dobra. Moja trenerica je dobra, a suigrači su grozni, Gabrijel, igrač NK Duga Resa 1929.

Pa nismo baš uspješni zato što nam fale dosta dobri igrači, ali držimo se. Više volim prvenstvene utakmice. Teško je biti golman. Treba puno hrabrosti, David, igrač NK Draganić.

– Igram na poziciji lijevog beka. Draži su mi turniri od prvenstvenih utakamica, jer ima više utakmica i osvajaju se medalje i pehari. Moja trenerica je dobra i nije stroga, Ivano, igrač NK Duga Resa 1929.

Prijavilo se 12 ekipa mlađih pionira i 12 ekipa karlića. Djevojčice i dječaci maksimalno su uživali, a sklopljena su i nova prijateljstva.

Meni je ovo prvi posao trenera u nogometu. Radila sam i s predškolarcima. Čim sam počela, znači, drugi tjedan sam znala da je to poziv, da je to posao kojeg želim raditi u životu. Stvarno mi je s klincima super. Kliknuli smo. Družimo se, zezamo, ali kad radimo ozbiljno, onda i oni znaju da radimo ozbiljno. Turnir u Dugoj Resi je jako lijepa pojava i baš mi je drago da je na domaćem terenu. Nadam se da ćemo ponoviti ovo i sljedeće godine, izjavila je Antonija Vranić, trenerica u NK Duga Resa 1929, a ujedno i organizatorica turnira.

Ono što je vrlo pohvalno jest činjenica da su se u organizaciju priključili i roditelji.

– Klinci su super. Kao što sam rekla, prvo mi je bitno ponašanje. To mi je prva stavka. Dalje, nadograđuju se i napreduju što mi je isto bitno. Roditelji mi govore da puno bolje igraju i da puno bolje izgledaju na terenu i meni je to dovoljno. I volimo se, dodaje Antonija.

Jučer su snage odmjerili mlađi pioniri. Prvo mjesto osvojio je Karlovac 1919 (A), drugo Duga Resa 1929 (1), a treće Mostanje. Leon Dakić iz Karlovca 1919 (A) proglašen je najboljim strijelcem, Matej Halar najboljim golmanom iz istoimenog kluba, a Karlo Krtić iz Duge Rese 1929 (1) najboljim igračem. Danas je odigran turnir karlića. Također se prijavilo 12 ekipa. Najbolja je bila ŠN Ogulin (plavi). Druga je bila Duga Resa 1929 (1), a treći Zrinski Ozalj. Najbolji golman dolazi iz Zrinskog Ozlja, a on je Andrej Hrastov. Titula najboljeg igrača pripala je Roku Peretiću iz Duge Rese 1929, a najbolje strijelkinje Nives Brbot iz Ogulina.

FOTO: Antonija Vranić