Veliko olujno nevrijeme pogodilo je unutrašnjost Hrvatske, a u Karlovcu je u popodnevnim satima padala kiša popraćena tučom. Na Borlinu je došlo do požara. Grom je udario u kuću koja se potom i zapalila. Na teren su izašli i vatrogasci, a jedan je teško ozlijeđen i hitno prebačen u KB Dubrava.

– Došlo je do požara krovišta. Nakon toga je došlo i do sekundarne eksplozije. Ne znamo još točno uzrok radi čega se to dogodilo. Ta eksplozija je bila prilikom dolaska vatrogasaca na intervenciju. Prilikom gašenja i nakon što su započeli s gašenjem, došlo je do još nekoliko eksplozija. Jedna od tih je ozlijedila vatrogasca koji je bio u navalnoj grupi. Obrađen je u OB Karlovac. Stanje je poprilično ozbiljno. Ozljede su kvalificirane kao teške i upućen je na daljnje liječenje i sanaciju u Dubravu. Bit će vjerojatno podvrgnut operaciji. Nadamo se da će to sve biti u redu, otkrio nam je Miroslav Rade, zapovjednik JVP Karlovac.

Samo je jedan vatrogasac ozlijeđen, ali definitivno su svi u velikom šoku. Također, vatrogasci su poprilično ljuti iz razloga jer je moguće da se radi o eksploziji zaostalih eksplozivnih stvari i tvari iz Domovinskog rata. Istraga će utvrditi o čemu se radi, a do tad je karlovačkim vatrogascima najbitnije da iz Zagreba stignu pozitivne vijesti u vezi njihovog kolege.

Radi se sad na raščišćavanju i dalje slijedi policijska istraga te pirotehničara vezano uz uzroke ovih eksplozija, dodaje Rade.

U kući je pronađena starija ženska osoba koju su vatrogasci na vrijeme izvukli i uputili na sigurno mjesto. Na svu sreću, nije ozlijeđena, ali je pretrpjela ogroman šok.

Donosimo vam video samog početka intervencije vatrogasaca kao i stanje nakon ugašenog požara: