Glazbeni centar Buka započinje s ljetnim aktivnostima, a već ove subote održat će koncert, odnosno, završnu produkciju polaznika glazbene igraonice i mini glazbene školice. Riječ je o suradnji s Udrugom Frendofon, a koncert će se održati na Gornjim Stativama. Martin Bosiljevac provest će radionicu Juice and art za polaznike igraonice i školice.

– Dobro došli su apsolutno svi koji žele doći pogledati i podržati naše polaznike. Oni su vrijedno radili od 9. mjeseca prošle godine. Koncert počinje u 17:00 sati, najavila je Ines Bunčić, voditeljica Centra.

Na koncertu sudjeluju 4 grupe Buke, 2 grupe glazbene igraonice i dvije 2 mini glazbene školice.

– To su polaznici od 4 godine do 10 godina. Glazbena igraonica, oni rade po Orff Shulwerk metodi. Znači, kombiniramo pokret, ples i grazbu. Rade i po Rainbow metodi. Sviraju klavijature po određenim notacijama po bojama, a mini glazbena školica, oni više rade zajedničko muziciranje tako da će oni pokazati razne instrumente koje su učili, od ukulelea, bubnjeva, bas gitare do klavijatura, dodaje Ines.

Iako su zaista maleni, ovi dječaci i djevojčice savladali su program kojeg će predstaviti ovu subotu i jako su uzbuđeni.

– Ovdje svašta radimo. Igramo se i pjevamo. Mislim da sam spremna za subotu. Meni je najdraža pjesma “We will rock you”, a najdraži instrument gitara, Lucija, 6 g..

Najčešće sviram bubnjeve. Nije teško. Isto mi je najdraža pjesma “We will rock you”. Volim slušati i domaću glazbu, Oliver, 5 g..

– Najviše volim svirati gitaru. Lakše mi je svirati gitaru nego bubnjeve, Filip, 5 g..

Centru je želja da stvori mlade zaljubljenike u glazbu koji će imati bogatu teorijsku i praktičnu pozadinu u obliku neformalnog učenja i želju za daljnjim usavršavanjem, a upravo ovi mladi glazbenici u subotu će predstaviti sva svoja znanja i vještine.