Održan je tradicionalni proljetni koncert Glazbene škole Karlovac. Preko 250 učenika, među kojima su članovi malog i velikog puhačkog i gudačkog orkestra, orkestra gitara i velikog zbora Glazbene škole Karlovac, priredili su okupljenima pravi glazbeni doživljaj izvedbama pop i rock glazbe.

-Do sada je proljetni koncert uvijek bio u Domu hrvatske vojske, a ove godine to nije bilo moguće. Čekali smo povoljne vremenske prilike gdje bismo to mogli omogućiti, da nas što više publike posluša. Odlučili smo se na Glazbeni paviljon, rekla je profesorica solo pjevanja u Glazbenoj školi Karlovac Radmila Bocek.

Ponosni članovi obitelji i usputni prolaznici pozorno su pratili nastup zborova, orkestara i komornih sastava.

Slušat ćemo popularnu glazbu i tome se još malo popularizirati, kao i popularizirati upis u Glazbenu školu. Učeći klasičnu i umjetničku glazbu možemo vrlo kvalitetno izvesti i pop glazbu koja je najslušanija među mladima. Učenici su uzbuđeni. Vani smo, lijepo je vrijeme, a meni su pomogli kolege u organizaciji.

Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu izvođenja koncerata, učenici su u sviranju dobro uvježbani. Međutim, svaki novi nastup obogaćuje im glazbeno iskustvo.

Mi smo već uvježbani, samo je ponekad problematika sam prostor zbog velikih orkestara. Ne možemo stati ispred stepenica Glazbenog paviljona, pa smo se malo dislocirali. 

Aktivnosti Glazbene škole i Proljetnih koncerata usmjerene su u promociju umjetničkog stvaralaštva učeničkih ansambala i nagrađenih učenika na regionalnim i državnim natjecanjima u školskoj godini. Promocija putem ovogodišnjeg koncerta poslužit će za potencijalnu izgradnju glazbene karijere učenika koji se odluče ubuduće profesionalno baviti sviranjem.