Proslavljen je Dan općine Lasinja i blagdan sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika općine. Nakon svečanog otvorenja dodatnog prostora Dječjeg vrtića „Bambi“ i novog dječjeg igrališta, uslijedila je sveta misa te polaganje vijenaca. Proslava je nastavljena Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, što je ujedno bila i prilika da se pohvale projektima realiziranima u prethodnoj godini, ali i onima koje će tek realizirati.

Osim već spomenute dogradnje dječjeg vrtića, koji osigurava kapacitete za svu djecu s područja Lasinje i susjednih općina, najviše novca iz proračuna uloženo je u poboljšanje prometne infrastrukture i školstvo pa je tako ove godine priznanje Općine otišlo u ruke učenika OŠ „Antun Klasinc“ Lasinja, koji su na državnoj vjeronaučnoj olimpijadi osvojili treće mjesto.

U prošloj godini mogu se pohvaliti da nam je rashodovna strana 250 posto veća nego prethodnih godina, a tome najviše kumuju projekti prometne infrastrukture koje smo odradili u prethodnoj godini. Za neko buduće razdoblje planiramo turističke projekte poput kampa s cikloturističkim sadržajem i interpretacijski centar koji trenutno projektiramo. Ponosni smo i što ćemo ubrzo krenuti s izgradnjom sportske dvorane, koja će biti jednodijelna, kako bi naša djeca imala i tu infrastrukturu za pohađanje škole, objašnjava načelnik općine Lasinja Marijo Perčić.

Svečanoj proslavi prisustvovali su i načelnici i načelnice, odnosno gradonačelnice prijateljskih općina i gradova, ali i izaslanica predsjednika Sabora Nada Murganić te izaslanica predsjednika Vlade, a ujedno i dožupanica Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar, koja je ovom prilikom i potvrdila odličnu suradnju Karlovačke županije s Općinom Lasinja.

Suradnja s Karlovačkom županijom je izrazito dobra, provodimo mnogo zajedničkih projekata i u tome uvijek imamo potporu i od Karlovačke županije i od Razvojne agencije, koja je u vlasništvu Županije, zaključuje načelnik Perčić.