• June 14, 2024
  • Dora Gornik
  • 0

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija, su jučer oko podneva na području općine Netretić, zaustavili osobno vozilo njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 37-godišnji ukrajinski državljanin.

Kontrolom je utvrđeno da je u vozilu prevozio strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.   

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave karlovačke nad osumnjičenikom utvrđeno je da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio zatečene strane državljane do krajnjeg odredišta. 

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici su ga uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu predali pritvorskom nadzorniku. 

Također je prema osumnjičenom muškarcu postupano i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.