Ljetne temperature su nam stigle, a s njima i vrijeme za kupališta. Karlovac je danas postao bogatiji za još jedno, ono na Turnju. Vrijedna ekipa godinu je dana uređivala prostor za svoje sumještane, ali i goste, a danas su pripremili i razne aktivnost kako bi iskoristili lijepo vrijeme i subotnje poslijepodne za svečano otvaranje kupališta.

Pred otprilike četiri godine smo počeli razmišljati gdje bi mogli napraviti kupalište na Turnju. Nismo imali pravo kupalište, a imamo čak dvije rijeke. Ova lokacija se nametnula kada su nam vlasnice ovih dviju parcela dozvolile da ih koristimo u ove svrhe. Prvi radovi su krenuli u svibnju prošle godine, međutim godina je što se tiče vremena bila jako loša. Hvala bogu, ima mnogo ljudi dobrog srca koji su se volonterski maksimalno dali u to. Sve je prirodno i lijepo i pozivamo sve građane da dođu ovdje biciklom ili pješice da čim manje zagađujemo ovu predivnu prirodu, izjavila je Nataša Lemić, predsjednica udruge Naš Turanj.

Htio bih pohvaliti mlade što su dali sve od sebe i sudjelovali u ovome. Kada smo tek došli na ovu parcelu sve je trebalo prvo izmalčirati, pa tek onda krenuti s uređivanjem. Sjenice i šankove smo sami izrađivali. Uživali smo radeći ovdje oazu za sve nas. Želimo privući djecu da ne sjede za računalima već da dođu na kupalište druže se, dodao je volonter i član udruge Naš Turanj, Bruno Golubić.

U planu je zasaditi još drveća kako bi u budućnosti bilo više hlada, a najavili su kako uskoro možemo očekivati poneki sportski teren, ali i sportske turnire.