Mjesni odbor Orlovac je u suradnji s lokalnim DVD-om, Sportskom udrugom i Lovačkim društvom tradicionalno organizirao 34. proslavu povodom Dana MO Orlovac i blagdana svoga zaštitnika SV. Antuna Padovanskog.

-Pripremamo se već desetak dana, a zadnjih par dana vrlo intenzivno. Veliko hvala svim volonterima, mještanima i mještankama te našim lokalnim udrugama koje su sudjelovale u ovome. Dani MO Orlovac počeli su jučer, traju i danas, a bit će i sljedeće subote kada će naš DVD održati još jednu vatrogasnu pokaznu vježbu s terenskim vatrogasnim vozilima, a nakon toga će uslijediti zabava, rekla nam je Sanja Crnković, predsjednica MO Orlovac.

Nakon što su u subotu održane 6. Orlovačke dječje igre na kojima je sudjelovalo 60-ak djece različitog uzrasta, nedjelja je bila rezervirana za procesiju, svetu misu, polaganje vijenca i pokaznu vatrogasnu vježbu. Također, u prostorijama doma bila je postavljena i izložba Orlovac u Domovinskom ratu gdje su mještani ustupili privatne fotografije.

-Svake godine nam se prijavljuje sve više djece, a to nas ohrabruje da svake godine pripremimo još bolji program. Poligoni obuhvaćaju sve dječje igre, a tu su i stolni tenis, pikado, nogomet, košarka, badminton itd. Obuhvaćene su aktivnosti za sve dobne skupine, od onih najmanjih kojih je i najviše, ali ima aktivnosti i za srednjoškolce, dodao je Željko Jurčić, zamjenik predsjednice MO Orlovac.

-U suradnji s JVP-om Karlovac održali smo pokaznu vježbu u domu za starije i nemoćne. Scenarij je bio da smo mi prvi dobili dojavu požara i izišli na teren kako bi pomogli unesrećenom ali i gašenjem požara do dolaska JVP-a. Kada su oni stigli, morali su ga evakuirati s drugog kata, dodao je Vladimir Rade, član DVD-a Orlovac.

Proslava i prigodni program financirani su putem projekta „KAkvart za 2024 godinu“.

-Mi nastojimo svake godine obogatiti program kako bi nas komisija KAkvarta prepoznala i dodijelila nam sredstva i za komunalne projekte. Mi smo okrenuti društvenim projektima jer nam se tako čini najbolje. Tako nastojimo lokalnu zajednicu kroz par dana dovesti na jedno mjesto i potaknuti ih na druženje, dodala je Sanja Crnković.

Radi se o orlovačkoj tradiciji, a na ovaj način stanovnici se okupljaju i druže te odaju počast minulim vremenima i svojem zaštitniku.