Ovog vikenda, od 14. do 16. lipnja, na bledskom jezeru održana je međunarodna veslačka
regata na kojoj su nastupili veslači iz 16 zemalja, među njima i veslači karlovačke Korane.

68. Bledska regata, godinu dana starija od karlovačke, na bledskom jezeru u Sloveniji nije razočarala Veslački klub Korana koji je nastupio u dresu reprezentacije HVS-a i s klupskim posadama. Naime, odlukom izbornika Hrvatske veslačke reprezentacije Darka Mikšića na 68. Međunarodnoj veslačkoj regati na Bledu u sastavu HVS-a nastupili su Ema Hodak u disciplinama skif za juniorke B i u četvercu za juniorke B, dok je Šime Ravnjak nastupio u dvojcu na pariće za juniore B i četvercu na pariće za juniore B. Josip Jakšić nastupio je u skifu za juniore A. O klupskom trošku na Bledu su nastupili još i Leon Opačić u disciplini skif za juniore B i Mauro Bauer u skifu za lake seniore.

– To je jedna od najljepših regata uopće na kojoj su naši veslači veslali. Nastupili su veslači s Jumbo regate s kojima se planira nastup na Balkanijadi u Turskoj. Naš je klub nastupio s osam posada i osvojili smo ukupno šest medalja u klupskim i reprezentativnim posadama. Ovo je povijesni uspjeh našeg kluba na toj regati. Lani smo osvojili sedam medalja, a ove jednu manje, ali nešto većeg sjaja, i to bez Luke Hajdina koji je bolestan pa nije išao s nama i Jana Latkovića. Pored standardnih Eme, Josipa, Šime i Maura veliko iznenađenje na ovoj regati bio je Leo Opačić koji je prvi put nastupio kao junior B i već osvojio srebrnu medalju. Ovaj rezultat je pokazatelj što možemo očekivati od naših veslača u budućnosti i u starijim kategorijama. Približava se prvenstvo Hrvatske, a naše posade su sve brže i to je ono što me veseli. Sada već i prije državnog prvenstva ovu godinu možemo ocijeniti kao vrlo uspješnu. Definitivno smo na dobrom putu, kaže Zlatko Katušin, trener veslača Korane.

Rezultati subota:

U skifu za juniorke B Ema Hodak bila je druga finalu A. Šime Ravnjak, Gabriel Madunić (Zagreb) pobjednici su utrke dvojca na pariće za juniore B nastupivši u A finalu. Mauro Bauer je bio drugi u skifu za lake seniore u finalu C. Leon Opačić je u skifu za juniore B bio prvi u finalu C, kao i Josip Jakšić nastupivši u skifu za juniore A.

Rezultati nedjelja:

Prvo mjesto u finalu A osvojio je četverac za juniorke B s Dunjom Vizneg (Iktus, Osijek), Dorom Turčinov (Jadran, Zadar), Frankom Boc (Zagreb) i Emom Hodak (Korana). Četverac za juniore B u kojem je veslao Šime Ravnjak s Gabrijelom Medunićem (Zagreb), Lukom Sabelja i Markom Sredićem (oba Croatia) osvojio je prvo mjesto u A finalu. Četverac za juniore A s posadom u kojoj su bili Karlovčani Josip Jakšić (Korana) i Tin Jarnjević (Karlovac) te Marko Martinović (Krka, Šibenik) i Teo Drašković (Mornar, Split) zauzeo je treće mjesto u finalu A, dok je treće mjesto u finalu B zauzeo Mauro Bauer u skifu za lake seniore. Leon Opačić je u skifu za juniore B zauzeo drugo mjesto u A finalu.