U Novom Centru neće se graditi trgovački lanac, moglo se čuti na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća. Temu je još prethodnih dana aktualizirao vijećnik Dimitrije Birač. Gradonačelnik Damir Mandić danas je na aktualcu izvijestio da je parcela promijenila vlasnika, ali da do izgradnje trgovačkog centra neće doći.

-Spomenuta lokacija je promijenila vlasnika bez da se o tome izvijestilo Grad. Dobili smo i upit u Grad za cijeli taj prostor gdje smo se mi pozvali na Prostorni plan. Stav Gradske uprave je da se držimo Plana i da ondje ne smije biti ništa što nije propisano planom i da nikakva parcela vezana uz taj prostor ne smije više dobiti privatnog vlasnika već će ostati u vlasništvu Grada. Imamo to što imamo, kako ćemo dalje ovo raspetljati to ćemo vidjeti. S posebnom pažnjom sigurno ćemo pratiti što se tamo događa, kazao je gradonačelnik Damir Mandić. 

Planom iz 2006. godine je predviđena prenamijena parcele za javnu i društvenu namjenu, kulturno-trgovačke namjene, izgradnja nove zgrade s najviše četiri kata. Od kulturnih namjena preporučuju se kina, dvorane, muzejski izložbeni prostori, klubovi udruga i institucija, od trgovačkih namjena moguće su trgovine visoke razine ponude i uređenja na principu više manjih trgovačkih prostora te nije predviđena mogućenost izgradnje velike trgovačke kuće jednog vlasnika, u manjoj mjeri moguće su uslužne i ugostiteljske djelatnosti, a u podrumskoj etaži uvjetovana je garaža sa 160 parkirnih mjesta.