Karlovački tamburaški orkestar ove godine svirat će pod zvijezdama na čak tri lokacije. Proteklih godina tradicionalno je održan koncert „ Tambure pod zvijezdama“ na starom gradu Dubovcu, no ove godine tambure će zasvirati u Slunju i Dugoj Resi pod vodstvom dirigenta Matije Prigorca.

Tema ovogodišnjih koncerata je sevdah, stoga će publika moći uživati u najljepšim sevdalinkama koje orkestar još nikada nije izvodio na tamburama kao što su Kafu mi draga ispeci, Čudna jada od Mostara grada, Žute dunje, Tebi majko misli lete, Ne klepeći nanulama i mnoge druge. Orkestru će se pridružiti dobro poznati vokali prof. Radmila Bocek i Tomislav Božičević te Nikola Medved na harmonici. Uz tambure i sevdah, publika će imati prilike između glazbenih točaka čuti i izabrati stihove sevdalinki koje će čitati Nataša Vojnović.

Prvi koncert održat će se u Dugoj Resi, 30. lipnja na samom zatvaranju Grinfesta pod pokroviteljstvom TZ Područja četiri rijeke, a Slunj je domaćin 7. srpnja u Pučkom otvorenom učilištu. Posljednja večer sevdaha održat će se u Karlovcu krajem rujna kada će stari grad Dubovac ugostiti tambure i sevdah. Ulaz na sva tri koncerta je slobodan.

„Tambure pod zvijezdama“ sufinancira najvećim dijelom Karlovačka županija, a uz njih i TZ područja četiri rijeke, Grad Slunj i TZ grada Karlovca.