Na aktualnom satu 22. sjednice karlovačke Županijske skupštine najveću pažnju izazvala su pitanja vezana uz obnovu Medicinske škole i spajanja Domova zdravlja. Otvorena je tema digitalnog upisa djece u prve razrede osnovne škole, a vijećnika Ivana Vukovića zanimalo je kakva je budućnost ogulinske opće bolnice te zašto nemaju zaposlenog specijalista dermatologije.

Spajanje Domova zdravlja tema je koja izaziv veliku pozornost javnosti. Karlovačka županica Martina Furdek Hajdin obavijestila je vijećnike kako je realizacija pri samom kraju. Dosadašnji domovi zdravlja u Ogulinu, Slunju, Dugoj Resi, Ozlju, Vojniću i Karlovcu uskoro će promijeniti naziv u Dom zdravlja Karlovačke županije.

U samoj smo završnoj fazi. Poštujemo zakonske rokove. U tijeku je i natječaj za odabir ravnatelja Doma zdravlja. Danas je zadnji dan za prijavu tako da čekamo odabit i upis u Trgovački sud, istaknula je županica.

Što se tiče projekta obnove Medicinske škole u Karlovcu, radovi su u tijeku.

Medicinska škola je, podsjetimo, imala 13 razrednih odijeljenja i 6 učionica pa je Karlovačka županija bila primorana osigurati sredstva za kvalitetnu ustanovui sa svim potrebnim kabinetima i specijaliziranim učionicama; ne samo za medicinskog tehničara, već i za farmaceuta te fizioterapeuta.

U ovom trenutku završeni su radovi elektroinstalacija, vodovoda, klimatizacije itd. Na tri etaže bit će uređene specijalizirane učionice sa kabinetima i dodatnim prostorom za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture te za održavanje raznih predavanja. S 01.09.2025.godine očekujemo da bi učenici mogli pohađati nastavu i praksu u novoobnovljenoj školi, naglasila je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.