Na području Policijske uprave karlovačke tijekom svibnja ove godine evidentirano je 78 prometnih nesreća. Usporedbe radi, u isto vrijeme prošle godine zabilježeno je 96 nesreća. Najviše prometnih nesreća ove godine evidentirano je na državnoj cesti DC-1, a na autocesti A1 evidentirano je devet prometnih nesreća.

Evidentirana je jeda prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom, 31 prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i 46 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U tim prometnim nesrećama devet osoba je teško ozlijeđeno dok je 37 osoba lako ozlijeđeno.

U prometnim nesrećama tijekom promatranog razdoblja učestvovalo je 199 sudionika, a 13 sudionika uzrokovalo je prometne nesreće zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Najčešći uzroci prometnih nesreća u svibnju 2024. godine bile su greške ili propusti vozača i to brzina neprimjerena uvjetima u 13 prometnih nesreća, nepoštivanje prednosti prolaza u 13 prometnih nesreća, nepropisno kretanje kolnikom u 10 prometnih nesreća, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti u sedam prometnih nesreća, nepropisno uključivanje u promet u četiri prometne nesreće te nepropisna vožnja unazad u tri prometne nesreće.