U Amfiteatru Duga Resa počela je zabavno sportsko kulturna manifestacija Grin Fest. Od 22. do 30. lipnja publika će uživati u koncertima, sportskim događajima, gastro manifestacijama i programu za djecu i obitelji. Program je danas započeo s utrkom Grin Trail u organizaciji Društva za sport i rekreaciju “Footloose”.

Green Trail utrka je klasični trail s dvije staze duljine 8 i 13 kilometara. 300 metara uspona je na stazi od 8 kilometara, a na onoj od 13 kilometara je 468 metara uspona. Limitirani smo na 50 natjecatelja koji kreću iz našeg Amfiteatra i trče preko dva naša brda, Goskove i Vinice. Trče uz rijeku Mrežnicu i vraćaju se natrag do Amfiteatra na cilj. Što se tiče podloge, tu imamo nešto asfalta i nešto makadama, većinom su to neki single trackovi kroz šumu: šumski putevi, zemlja i trava, rekao je predsjednik Društva za sport i rekreaciju Footlose Duga Resa Josip Jevtić.

Sva mjesta za utrku bila su popunjena, a zadnji trkači prijavili su se taman prije početka.

Ovo nam je već četvrta utrka zaredom i mislim da je u ove četiri godine već bilo preko 300 ili 400 natjecatelja. Osim što su protrčali gradom i okolicom, mislim da su trkači ostavili nešto i našim ugostiteljima i Grin Festu. Ove godine imamo natjecatelje iz Omišlja, Ogulina, Bjelovara, pa nam drugu godinu zaredom dolazi Tilček tim iz Jastrebarskog, a tu je i RaN 047 klub iz Karlovca. Dvije godine zaredom nam je pobjednik kratke utrke bio dječak od 13 godina iz Norveške, a i ove godine imamo inozemne natjecatelje. Dolaze iz Bosne i Hercegovine i Slovenije, a pokrivena je i cijela Hrvatska: Rijeka, Krk, Bjelovar, Varaždin, Slavonija, naša županija…

Jevtić je izjavio kako smatra da u Karlovačkoj županiji trail nije dovoljno promoviran. Pritom je istaknuo RaN 047 koji ima trail ligu u Kozjači.

Mislim da je to dobra promocija trail trčanja i takvog životnog stila. Iz godine u godinu dolazi sve više ljudi i nadam se da ćemo mnoge potaknuti da se time bave. To je predivan sport i jako dobra aktivnost za zdravlje.

Nakon Grin Traila učenici Osnovne škole Ivan Goran Kovačić održali su završnu priredbu “Pozdrav Ljetu”, a ubrzo je počelo i natjecanje malih motorista Mini moto GP.

Mini moto GP utrka jedinstvena je u Hrvatskoj. Do sada nitko nije tako nešto za djecu odradio, a nama je ovo već treća godina zaredom. Utrka se odvija za djecu starosti od četiri do šest godina. Tri dana su nam kvalifikacije, a zadnji dan nam je finalna utrka kada djeca koja su ušla u finale ostvaruju pravo na medalju za prvo, drugo ili treće mjesto. U finale idu djeca koja osvoje prva mjesta na kvalifikacijskim utrkama, a finalisti se potom zadnji dan utrkuju u glavnoj utrci. Dodjela medalja slijedi uz posebne najave, pa je djeci to vrlo zanimljivo, rekla je tajnica Moto kluba Four rivers Barbara Lozo.

Lozo je dodala kako im je prošle godine broj prijavljene djece bio znatno veći nego prve godine održavanja utrke. Djeca im pomalo dolaze jer je tek prvi dan Grin Festa, ali nadaju se da će i ove godine biti velik broj prijavljenih.

Od 19:30 sati počeo je koncert Kocke Šećera, a od 21:30 sat nastupaju Bajaga & Instruktori.