Gradsko kazalište Zorin dom i ove godine organizira KaKaFe, odnosno Karlovački kazališni festival, koji se održava u sklopu programa Zvjezdanog ljeta.

Prema riječima ravnatelja Zorin doma Milivoja Jurasa, festival je postao i ostao brend koji upotpunjuje jedan iznimno velik i sadržajan program koji uključuje Međunarodni festival folklora, Okuse svijeta, Open air tribute festival, a sve skupa će građanima pružiti obilje zabave. Izdvojio je i detalje samog Kakafea.

-Od predstave Maratonci trče počasni krug HNK Osijek, zatim jedan cijeli niz predstava od malih kazališta s kojima smo ove sezone imali dobru suradnju pa, prema tome, imamo Dobar, loš, mrtav Kazališta Kunstteatarpa, imamo Črne noći Boss teatra iz Varaždina, Kerekeš tetar Ja, trudnica pa imamo predstavu Dražen o Draženu Petroviću, predstava koja je koprodukcija šibenskog kazališta i Kazališta Trešnja pa Otvoreni brak Gala Teatra, a posebno bi izdvojio veliki projekt karlovačkih snaga, Glazbene škole i Zorin doma, gdje izvodimo koncertnu izvedbu opere Ero s onoga svijeta.

U ovom potonjem projektu sudjeluju i solist HNK Split, Karlovački komorni orkestar, Prvo hrvatsko pjevačko društvo Zora i Folklorni ansambl Matija Gubec.

-Vjerujem da je to jedna velika poslastica za karlovčane, imali smo i prije takvih gostovanja, ali takav umjetnički proizvod su bila spremna isporučiti samo velika nacionalna kazališta i operne kuće, a ove godine idemo s karlovačkim snagama u tako nešto, istaknuo je Juras.

Programi su svi besplatni za publiku, a to je poklon svim posjetiteljima Zvjezdanog ljeta za rođendan Karlovca, ali i nagrada stalnoj kazališnoj publici. 11. KaKaFe se održava sve do 13. srpnja. Zbog ograničenog kapaciteta kazališta, besplatne ulaznice je potrebno podignuti prije početka programa. Detalji programa nalaze se na web stranicama Zvjezdanog ljeta i Zorin doma.

Foto: GK Zorin dom