Nakon što su prošle godine modelirali zvona u glini i to napravili vrlo uspješno, učenici OŠ Grabrik odlučili su i ove godine dati svoj doprinos manifestaciji Zvjezdano ljeto. Uz pomoć svoje mentorice Ivane Maradin pripremili su izložbu keramičkih radova „Ptice karlovačkih parkova i šuma“, a otvorenje je održano na Starom gradu Dubovcu. 

Uložili su puno truda i vremena te pokazali koliko su maštoviti i vješti  u stvaranju predivnih umjetničkih djela. Prigodan glazbeni program i ovoga je puta pripremila profesorica glazbene kulture Suzana Krajačić.

Mi ovu izložbu otvaramo uvijek na samom početku Zvjezdanog ljeta. Ovo je nastavak prošlogodišnje izložbe radova „Zvona moga grada“. Već sedmu godinu zaredom na ovaj način obilježavamo dane našega grada i njegov rođendan, 13. srpnja., istaknula je ravnateljica OŠ Grabrik Nevena Ćalina.

Tema izložbe je zadana, a cijeli proces iznimno zanimljiv. Od nekakvog komadića gline koji nema ni oblika ni boje, nastaju prekrasni radovi. Učenicima je jako zabavno i zadovoljstvo im je na tu kućicu staviti svoj potpis, dodala je ravnateljica Ćalina.

Izložba će se na Starom gradu Dubovcu moći pogledati sve do lipnja iduće godine kada će ju zamijeniti neki novi radovi, vjerujemo jednako originalni i lijepi.