Hrvatska nogometna reprezentacija večeras u Leipzigu igra odlučujuću utakmicu grupne faze Europskog prvenstva.Vatreni nakon dvije utakmice imaju bod i u zadnjem kolu im protiv Talijana treba pobjeda kako bi izbjegli eliminaciju u prvoj fazi natjecanja. Izbornik Zlatko Dalić tvrdi kako je ovo još jedna u nizu povijesnih utakmica Vatrenih.

Svjesni smo situacije u kojoj jesmo, svjesni smo da je nokaut faza došla za nas već sada, ali bez produžetaka. Svjesni smo da nama igra samo pobjeda. To je ono što mi trebamo ostvariti i s tri boda idemo dalje. Sve drugo nas šalje kući, rekao je izbornik.

Mateo Kovačić od 2013. do 2015. godine nosio je dres milanskog Intera te se na terenu sretao s nekima od sadašnjih reprezentativaca.

Očekuje nas teška utakmice protiv Italije koja je dobra, kvalitetna i organizirana. Neće biti jednostavno. Znamo što je naš cilj, što nam je činiti. Moramo biti pravi, kao što smo puno puta bili, kada je najpotrebnije, rekao je Kovačić.

Hrvatska i Italija igraju u Leipzigu u 21 sat, a u isto vrijeme igra se i drugi dvoboj naše skupine između Španjolske i Albanije.