Glazbeni centar Buka za ovaj je tjedan pripremio dvije aktivnosti kojima se želi potaknuti ljubav prema glazbi i stvaranju, te omogućiti svakom djetetu da ostvari svoj glazbeni potencijal u poticajnom i inkluzivnom okruženju.

Pričaonica i glazbena radionica

U sklopu programa “Brbljave srijede” Dječjeg odjela Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić, Glazbeni centar Buka će gostovati u srijedu, 26. lipnja u 17 sati. Ovom suradnjom obilježiti će Svjetski dan glazbe, a gostovanje će uključivati čitanje priče i glazbenu radionicu, pružajući djeci priliku da se upoznaju s kreativnim metodama neformalnog glazbenog obrazovanja.

“Glazbopriča” je glazbeno-edukativnog karaktera, gdje će djeca imati priliku aktivno sudjelovati u čitanju priče, svirajući razne instrumente, a kroz radionicu će se upoznati sa rainbow metodom čitanja nota i sviranja na klavijaturi.

Završni koncert “Korak do zvijezda”

S ponosom najavljujemo koncert “Korak do zvijezda”, završni koncert polaznika Glazbenog centra Buka koji će se održati u sklopu programa Zvjezdanog ljeta, u subotu 29.lipnja u Glazbenom paviljonu u 11:00 sati, kažu iz Centra.

“Korak do zvijezda” bit će prilika da polaznici pokažu što su naučili kroz ove programe, izvodeći raznovrsne glazbene točke.

-Pozivamo sve ljubitelje glazbe da nam se pridruže i podrže mlade talente na njihovom putu prema zvijezdama.