Najšareniji, najveseliji i najposjećeniji festival u Karlovcu, Međunarodni festival folklora i ove godine dovodi dio svijeta u grad na četiri rijeke. Tradicija duga 25 godina bit će obilježena do sad najvećim brojem sudionika. Na festival stižu vrhunske grupe iz Indije, Perua, Čilea, Paname te Moldavije i Slovačke. Bogatstvo folklora i kulture svojih zemalja od 30. lipnja do 6. srpnja predstavit će u Karlovcu, Dugoj Resi, Ozlju i Ogulinu.

Višestruko nagrađivana Plesna grupa akademije Kalanjay iz grada Mumbaija osvojit će srca publike svojom izvedbom indijskog plesa.

Centro Folklórico Atenay Batista iz grada Davis – Chiriquí iz Paname prikazat će povijest zemlje kroz raznolikost folklora.

Za melodičnost i energične ritmove zadužena je grupa Peru Multicolor iz Lime, a za mističnost Folklorna grupa Mahia Rapa Nui s čileanskog Uskršnjeg otoka.

Dvije države, Moldavija i Slovačka, bile su sudionice 1. MFF-u 1998. godine. Dvadeset i pet festivala kasnije, Moldaviju, njene originalne plesove i raznolikost nošnja, predstavljat će Folklorna plesna grupa „Hora-Horita” iz grada Kišinjeva. Folklorni ansambl Vtáčnik iz Prievidze izvodit će plesove iz različitih slovačkih regija, a publika će moći uživati i u pogledu na prekrasne narodne nošnje.

Svečano otvorenje 25. MFF-a je danas u 20:30 sati na Košarkaškom igralištu Šanac do kojeg će grupe zajedno s domaćinima, Folklornim ansamblom Matija Gubec, doći u povorci. Ruta kojom će se kretati je od Gradskog kazališta Zorin dom do Glazbenog paviljona, Promenadom do Šanca.

Dobra vibra u publici, novoobnovljeno igralište, lijepo vrijeme i izvrstan program sve su što treba jednom slavljeniku poput MFF-a.

Plesat će se, ali kuhati i jesti 3. srpnja jer tada počinje najukusniji dio MFF-a – 5. Okusi svijeta. Grupe će imati pune ruke posla s kuhanjem svojih domaćih jela pred publikom. Taj cooking show jednostavno ne želite propustiti, a sve što je na meniju svake pojedine zemlje moći ćete kušati do kraja Međunarodnog festivala folklora, 6. srpnja.

Detaljan program kao i sve druge korisne informacije možete pronaći na službenoj internetskoj stranici festivala www.mff-karlovac.com.