Subota je prepuna događanja na ovogodišnjem Zvjezdanom ljetu.

Ujutro u 10:00 sati započinju 13. Tradicionalni međunarodni mačevalački turnir povodom proslave 445. rođendana grada Karlovca na Šetalištu dr. Franje Tuđmana, turističko edukativna tura pod nazivom „Djeca otkrivaju zvijezde grada“ koja kreće ispred Paviljona Katzler, otvaranje ulične galerije „Izložba na štriku“ duž šetališta Franje Tuđmana, čitanje priče Judite Kralj „Kraljevstvo šupljeg zuba“ u Zelenoj knjižnici (Aquatika) i aktivnosti saveza udruga KaOperativa, a neke od njih biti će buvljak, radionica irade predmeta od otpada i popravljanje bicikala.

Od 16:00 sati na Poligonu kinološkog kluba počinje Glazbeno edukativni ćušpajz u sklopu kojega će se odžati izložba, buvljak, radionice, ali i nastupi bendova i DJ-a koji će trajati do dugo u noć.

Također, u 16:00 sati počinje predavanje i turnir u problemskom šahu – Memorijal „Iridor Gross“ u sklopu 3. Dana židovske baštine, a održat će se u Društvenom centru PROSTOR(I)JA.

Slijedi i Veliki karlovački kviz u Aquatici s početkom u 19:30 sati.

Gastro ponuda na 5. Okusima svijeta otvara se u 17:00 sati, a jela i pića različitih država moći ćete degustirati do ponoći.

U sklopu Okusa svijeta održat će se i radionica za djecu „Putujemo svijetom“ od 18:00 do 20:00 sati oko Glazbenog paviljona.

Mimohod sudionika Međunarodnog festivala folklora očekuje se u 20:15 sati na Šetalištu dr. Franje Tuđmana nakon čega će se održati i svečano zatvaranje u Šancu (košarkaško igralište) u 20:30 sati.