Povodom 445. rođendana Grada Karlovca i u sklopu manifestacije Zvjezdano ljeto organizirana je tradicionalna biciklijada „Karlovačke četiri rijeke – Memorijal Želimira Grbića Grbe“. Biciklisti iz Karlovca i drugih gradova krenuli su na stazu dugu oko 90 kilometara sa ŠRC Korana gdje se vraćaju krajem dana. Putem su im osigurana hrana i piće te vrijeme za kupanje i druženje. 

-To je naša 13. biciklijada “Četiri rijeke” koja je inače namijenjena našem pokojnom tajniku Želimiru Grbiću Grbi. On je osmislio tu biciklijadu, pa smo zato to tako nazvali. Što se tiče rute, idemo od Karlovca do Barilovića preko Siče do Keića i Generalskog Stola, Lešće i Bosiljevo gdje je odmor, preko Bosiljeva do Jarčeg Polja idemo do Jaškova na Papalinu i na kraju preko Mahićna za Karlovac. U planu je kupanje na Mrežnici u Keićima i na Dobri kod Papaline u Jaškovu. Ručak je u Bosiljevu u Lovačkom domu Družac, a vraćamo se oko 18:00 sati, rekao je predsjednik Sportsko rekreacijskog kluba Pedala Laganini Vladimir Latković.

Biciklijada je dugo poznata i na nju pristižu biciklisti iz cijele Hrvatske koji će se dobro zabaviti tijekom puta.

Vozimo “Četiri rijeke” i družimo se, ima i hrane i zabave. Ovo nam je dobra prilika za okupljanje, a ima i više biciklijada u Zagrebu i po cijeloj Hrvatskoj na koje idemo. Vozimo i duže ture po nekoliko dana, a na takvima postanemo kao mala obitelj jer smo svaki dan skupa, rekao je sudionik biciklijade iz Zagreba Kristijan Gaćina.

Predsjednik SRK Pedala Laganini i okupljeni sudionici složili su se kako je bicikliranje vrlo zdravo i lijepo, zbog čega i organiziraju više biciklijada tokom godine. “Četiri rijeke” se pritom izdvaja kao najbolja jer svi imaju priliku vidjeti prirodne ljepote Karlovačke županije.