Udruga slijepih USKA osnovana je prije punih 20 godina te je danas jedna od najprepoznatljivijih udruga u gradu. Predsjednik Mirsad Bećirović ponosan je na brojne projekte koje provode, akcije u kojima sudjeluju i velik broj zadovoljnih korisnika kojima svakodnevno olakšavaju i uljepšavaju živote. USKA je ove godine i dobitnik nagrade grada Karlovca.

Nama, koji smo godinama aktivni i rastemo iz dana u dan, velika je čast primiti ovu nagradu. To nam je motivacija za daljnji rad. Želimo se zahvaliti Gradu, zajednici, svima koji nam pružaju podršku. Bez njih ne bi bilo ni nas. Ja sam oslijepio u ranim dvadesetima i život mi se preko noći promijenio iz temelja. Bilo je izazovno i teško prilagoditi se novonastaloj situaciji, ali osnivanje udruge pomoglo mi je, kao i mnogima koji dijele sličnu sudbinu, ispričao nam je Mirsad.               

Unutar udruge djeluje i glazbeni sastav Sjaj u tami, a u sklopu Zvjezdanog ljeta odlučili su počastiti građane jednim lijepim rođendanskim koncertom.

Naš glazbeni sastav, odnosno glazbena platforma je specifična. Često posjećujemo naše članove, neformalno se družimo uz pjesmu, to bude svojevrsna glazbena terapija. Istovremeno, sviramo na raznim događajima, manifestacijama i slično. Važno nam je da se ta glazba naša promovira, da javnost vidi da i slijepe osobe mogu svirati, pjevati, nastupati, naglasio je Mirsad.

Kad sam došla u udrugu, vidjela sam da je Mirsad talentiran za glazbu i željela sam s njim raditi. Evo, trudimo se već četiri godine surađivati i nadopunjavati se pjesmom i svirkom. Često imamo probe, ali nije naporno. Uživamo u tome, svakako, istaknula je potpredsjednica USKA-e Suzana Margić.

Mnogi Karlovčani tako su mogli uživati u raznovrsnom glazbenom repertoaru kod Glazbenog paviljona. Bilo je tu poznatih domaćih hitova, ali i stranih evergreena.