Bliži se rođendan grada Karlovca povodom kojeg će se u petak održati svečana sjednica karlovačkog Gradskog vijeća. Kako bi gosti ponijeli unikatnu uspomenu na grad na 4 rijeke, vrijedni članovi Udruge osoba s invaliditetom Karlovačke županije izradili su unikatne vrećice. Osmislili su osam motiva koji su nastali posebnom tehnikom koju je objasnila Gordana Jurčević, predsjednica Saveza udruga osoba s invaliditetom.

– To je iscrtavanje na tekstilne vrećice i onda farbanje tekstilnom bojom. Vrećice se prepeglaju. Perive su. Može se staviti bilo koji motiv.

Za ideju je zaslužna Maja Cipurić Liković, predsjednica Društva multiple skleroze Karlovačke županije.

– Ona je došla na ideju da bi bilo dobro nešto takvo. Prvo je oslikala svoju majicu, a onda smo krenuli s vrećicama. Zatim su se samo redale ideje oko motiva.

Na ovaj način članovi su dali svoj doprinos proslavi rođendana grada, a Grad Karlovac, koji je izradu vrećica i naručio, prepoznao je potencijale osoba s invaliditetom. Uloženo je jako puno vremena, truda i ljubavi kako bi motivi Starog grada Dubovca, Nikola Tesla Experience Centra, Gradskog kazališta Zorin dom, kupskog čamca, Ulice Stjepana Radića, Ulice Ljudevita Gaja i mostova na Korani izgledali realno. Radovima je u potpunosti oduševljen čelni čovjek grada Damir Mandić.

– Udruga kao takva nas uvijek oduševi. Moram reći da nas je danas posebno oduševila. Nikad nas nije ovako oduševila. Ideja je bila da prigodne protokolarne poklone na svečanoj sjednici izrade članovi Udruge. Ideja je bila da to bude platnena vrećica. Ne samo da smo umjetnički osviješteni nego i ekološki. Ovo što su napravili je nevjerojatno čudesno.

Oslikano je preko 400 vrećica, a gradonačelnik dodaje da će se suradnja i dalje nastaviti jer ovo je najbolji način podrške osobama s invaliditetom.