Na svečanoj dodjeli Godišnje nagrade Nikola Tesla – genij za budućnost 2024, održanoj u sklopu obilježavanja 168. rođendana Nikole Tesle i 11. dana Nikole Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacije u Hotelu Esplanade u Zagrebu u organizaciji Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost projekt Šumarske i drvodjeljske škole u Karlovcu „Lebdeća govornica“ bio je nominiran, s još dva projekta, u kategoriji Teslinog proširenog djelovanja.

Projekt je osvojio prvu nagradu u toj kategoriji, a preuzeo ju je učenik 3. dt razreda Lukas Jakovčić koji je bio u pratnji učenice Darie Bogović, profesora Gorana Mučenskog i razrednice Marijane Tomičić. Projekt „Lebdeća govornica“ je rezultat timskog rada učenika Mislava Mihalića, Lucije Mandić, Darie Bogović i Lukasa Jakovčića s mentorima prof. Goranom Mučenskim i Kristijanom Pavkovićem.

Ovaj projekt je osvojio i prošle godine, na 75. godišnjicu Šumarske i drvodjeljske škole u Karlovcu, još dvije nagrade i priznanja: zlatnu medalju na 15. izložbi inovacija IKA te brončanu medalju ARCA-e u kategoriji mladih inovatora. Ravnatelj Šumarske i drvodjeljske škole u Karlovcu Daniel Peris i Nastavničko vijeće škole na kraju ove nastavne godine pohvalili su i nagradili učenike za projekt „Lebdeća govornica“, kao i njihove mentore.