Od 30. rujna do 2. listopada, u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, održan je 2. Junior Sommelier Cup. Na natjecanju sudjeluju srednje strukovne škole iz cijele Hrvatske, a Trgovačko-ugostiteljsku školu Karlovac predstavljale su učenice 3.D razreda, program konobar, Dora Mihalić i Tanja Vrban. Natjecale su se ekipno u svih sedam modula, a naglasak natjecanja stavljen je na iskazano znanje, vještine, stručnost, kreativnost, profesionalnost i uspješno rješavanje teorijskih i praktičnih zadataka.

U prva tri modula, zvana “otvaranje i posluživanje bijelog vina”, “dekantiranje i posluživanje crvenog vina” i “otvaranje i posluživanje pjenušavog vina” učenici su trebali ponuditi vodu, prezentirati, otvoriti, dekantirati, rastočiti i poslužiti sve vrste vina pridržavajući se pravila struke sommeliera.

U četvrtom modulu, nazvanom “pripremanje dva različita Spritza – stručni rad”, natjecatelji su trebali znati recepturu sedam unaprijed najavljenih spritz-eva, postupak rada te ga na ispravan način pripremiti. U petom modulu “pripremanje Spritza – vlastito osmišljeni spritz”, natjecatelji su trebali osmisliti svoj vlastiti spritz uz homemade pripravak, dekoraciju i zalogaj. Šesti modul “prepoznavanje vrsta boca”, sadržavao je petnaest različitih vrsta boca koje su učenici trebali prepoznati.

Kao što mu naziv govori, posljednji sedmi modul “tajni zadatak” bio je tajni zadatak u kojem su učenici trebali po obliku i skrivenoj etiketi prepoznati petnaest raznih jakih alkoholnih pića.

Još jednom se pokazalo kako upornost, rad i učenje na kraju donose rezultate, pa su se tako naše učenice plasirale na visoko drugo mjesto, odnosno osvojile su srebrno odličje. Također, u pojedinačnom natjecanju Tanja Vrban je osvojila treće mjesto u pripremi vlastito osmišljenog spritza pod nazivom “Noir”, javljaju iz TUŠ-a.

Učenice je pripremila i na natjecanju pratila njihova mentorica Zdenka Tomljanović.