Učenici Trgovačko-ugostiteljske škole zajedno sa svojim mentorima pripremali su šarana na rašljama. Premda je riječ o jelu po kojem su više poznate Slavonija i Baranja, karlovačke četiri rijeke također su bogate šaranom, stoga su i u TUŠ-u građanima odlučili ponuditi ovaj specijalitet. Riblju poslasticu mogu isprobati svi ljubitelji ribe na terasi školskoga praktikuma “Pod starimi krovovi”.

-Mi smo počeli s tom pripremom prije neke tri ili četiri godine. Nažalost, lani nismo imali, no građani su imali dosta upita hoćemo li opet početi, pa smo odlučili ove godine ponovno pripremati šarane na rašljama. Šaran ide na polovice, posolimo ga i popaprimo sa crvenom slatkom paprikom i onda se peče na rašljama na otvorenoj vatri. Šaran se, ovisno o veličini, peče između sat i sat i pol vremena. Poslužujemo ga kada je ispečen uz krumpir i grah salatu, rekao je nastavnik kuharstva u TUŠ-u Karlovac Zlatko Šušlje.

Usporedno sa šaranom, učenici 3.F i 2. F razreda, smjer slastičari, pripremili su slastice od kestena i bundeve koje su se također mogle isprobati.

Oni su već sve pripremili unaprijed jer se torta ne može raditi isti dan kada se poslužuje. U našem školskom praktikumu mogu se probati slastice od bundeve i kestena, a to smo odabrali kao jesenske proizvode.

Prije dvije godine učenici su u razmaku od dva tjedna u čak dva navrata pripremali šarane na rašljama, istaknuo je Šušlje. Dodao je kako će to možda ponoviti i ove godine jer Karlovčanke i Karlovčani vole jesti kvalitetnu ribu.

Koliko vidim, ljudi zovu još od jučer i naručuju jelo, pa vjerujem da će se ono što danas pečemo sigurno proći i prodati se, zaključio je Šušlje.